Wheatenlove

Irish softcoated wheaten terriër

Irish softcoated wheaten terriër karakter

De wheaten terriër is van oorsprong een Ierse werkhond. Het is een sportieve hond en dat dikwijls tot op hoge leeftijd. Door hun eigenschap dat ze graag bij mensen zijn en enkel gelukkig zijn in de buurt van hun baasjes en/of de rest van het gezin ook helemaal niet geschikt om in een kennel te worden gehouden.
Wheatens zijn ideale huishonden en maken graag deel uit van het gezin en de activiteiten. Ze vragen wel een consequente opvoeding want door hun intelligentie hebben ze zeer snel door wanneer ze ergens onderuit kunnen.
Het uiterlijk van een Wheaten terriër is een goed gebouwde actieve hond, die een krachtige indruk maakt. Ze hebben, eens volwassen, een tarwekleurige (verschillende schakeringen) overvloedige, zachte en zijdeachtige vacht met krullen die moet geknipt worden. Doordat ze nauwelijks of niet spontaan haar verliezen worden ze hypoallergeen genoemd.
De schofthoogte van een volwassen wheaten terriër is ongeveer 45 cm en hun gewicht ongeveer 18kg.
De Soft Coated Wheaten Terrier is sterk, gracieus, vriendelijk en speels. Tegenover kinderen zijn deze honden attent en ze doen het goed met andere honden. De Soft Coated Wheaten Terrier is zeer intelligent. De Soft Coated Wheaten Terriers zijn zeer levendig en houden van kunstjes en spelletjes. Ze springen tegen mensen op om aandacht te krijgen en geven graag likjes.
Wij hameren altijd op de socialisatie, ook tot na de “boekjes”-leeftijd en natuurlijk de vachtverzorging.
Meer lezen bij “Rasstandaard”.

A dog is for life, not just for Christmas.