Wheatenlove

Irish softcoated wheaten terriër

Rainbowbridge

Schnauzer Romance van Masatina “Roef” (17/11/93 – 7/7/09)

Is bijna 15 jaar lang mijn trouwe vriend geweest, dit afscheidsberichtje stond in de Woef Oktober 2009:
Wheatenlove schnauzer Roef

Het is al bijna 15 jaar geleden dat we je dolgelukkig ophaalden bij de fokker. Je oortjes in de tape, want dan mocht couperen nog, een wat beduusde, verlegen pup van amper 7 weken oud. We hadden onze les goed geleerd en deden ons best om je voor te bereiden op een gelukkig hondenleven. Het werkte! Al snel groeide je uit tot een zelfzekere en evenwichtige schnauzer, een vriend voor het leven. Nooit stelde je ons teleur: de lessen gehoorzaamheid; de wedstrijden; de vele,vele wandelingen; de korte carriere in fly-ball; moeder worden en 12 (!) pupjes grootbrengen; mee op onze vele uitstappen en reizen; we waren àltijd terecht heel trots op je. Veel blaffen, welnee vrouwtje, ik wil je ècht beschermen tegen alle mogelijk onheil!
Ongeveer twee jaar geleden realiseerden we ons dat je een dagje ouder werd. Eén van de eerste signalen was dat je eens verloren liep tijdens een wandeling, vanaf dan moest het aangelijnd. Het doof worden vond je precies niet zo erg, daardoor kon je je nu vanalles permitteren want je vrouwtje zei toch niets… Je werd stram en stijf en je zintuigen werkten niet meer: het ging allemaal niet meer zo goed. De lasten van het oud worden werden te zwaar.
Hoewel niet onverwacht, het afscheid van zo’n vriend doet pijn, je was mijn superhond!

Van Katzenthal Vaya (18/07/97 – 10/10/2011)

Van Katzenthal Vaya Schnauzer

Bij ons thuis geboren op 7 juli 1997 in een nest van 12! Reeds vroeg moest je dus als wat zwakkere pup je mannetje staan tussen al je broers en zussen. Hoewel we eerst vreesden dat je het niet zou halen,want je was erg klein als je geboren werd, lukte het toch. Je was een vechtertje en uit dat kleine sukkeltje ontpopte zich een heel mooie en slimme schnauzer. In de beginjaren wat in de schaduw van je moeder, maar later groeide je er met gemak boven. Je deed het goed op show, op 9 maanden je brevet gehoorzaamheid en op wedstrijden was je een gevreesde tegenstander. Meer dan 14 jaar hebben we van je vriendschap mogen genieten. We missen je !

Dogs leave pawprints on our harts.