Wheatenlove

Irish softcoated wheaten terriër

Karakter Irish softcoated wheaten terrïer

Zeker een speciale eigenschap van het ras is dat Wheatens altijd bij mensen willen zijn. Het zijn geen honden, die in een kennel kunnen worden gehouden. In de buurt van hun baasje (en de rest van het gezin) zijn dan voelt een Wheaten zich gelukkig. Het gevolg van deze eigenschap is, dat u van alles kunt ondernemen zolang u hem maar in de activiteit betrekt.

Menige Wheaten eigenaar is op wandelingen of uitstapjes door andere hondenvrienden aangesproken, die dan vragen wat voor hond dat nu is. Zij zien hoe rustig de hond is, steeds op eigen terrein blijft en geen enkele overlast veroorzaakt.

Deze eigenschap wil gelukkig niet zeggen dat een Wheaten niet alleen thuis kan zijn. Van jongs af aan moet hem worden geleerd, dat het baasje ook wel eens even zonder hem weggaat.

De Soft Coated Wheaten Terrier combineert de beste terrier kwaliteiten – hij is sterk, gracieus, vriendelijk en speels. Deze hond blaft tegen vreemden en is een goede waakhond. Tegenover kinderen zijn deze honden attent en ze doen het goed met andere honden. De Soft Coated Wheaten Terrier is zeer intelligent. Om hen te laten kennis maken met een variëteit aan mensen en situaties moet deze hond op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Deze honden blaffen nooit onnodig en krijgen een nauwe band met hun familie. De Soft Coated Wheaten Terriers zijn zeer levendig en houden van kunstjes en spelletjes. Ze springen tegen mensen op om aandacht te krijgen en geven graag likjes.